!Fotografie

Avonturier en fotograaf Marco Meijerink trok door meer dan 86 landen. Zijn beelden worden gepubliceerd in de internationale media. Regelmatig is hij te horen op de radio en te zien op televisie en geeft hij vele lezingen over zijn avonturen.


reisfotografie ! expeditiefotografie ! documentairefotografie !

 

 

Fietsen in Bretagne

Adresse tes prières à Dieu mais continue de ramer!
Volgens de Michelin kaart ligt Bretagne in Frankrijk maar om heel eerlijk te zijn geloven we daar niets van wanneer we door het land van de Kelten fietsen waar menig straatnaambordje in het Bretons is geschreven en de mensen een dialect spreken dat maar vaag herkenbaar is als Frans. Bretagne is onder andere bekend om haar kilometerslange kust en haar mooie havens. Toch kiezen wij voor avontuur en zoeken het hart van dit schiereiland op. Fietsen door het binnenland van Bretagne.
 
Dat doen we niet onbewust. Bretagne heeft zich nooit echt als deel van Frankrijk gevoeld. Zoals je in Asterix en Obelix kunt lezen was het in vroegere tijden zelfs erg moeilijk voor de Fransen om dit schiereiland te bereiken door de ondoordringbare bossen die in het oosten van de provincie lagen. Dit was het land van noeste arbeiders en ruige vissers. Het land dat in de overgang ligt van land en zee. Het land met een sterke Keltische achtergrond die je naast Bretagne alleen nog maar terug vindt in Wales en Cornwall. Die eeuwenoude cultuur is vooral terug te vinden in de mensen. En die mensen werken niet aan de toeristische zuidkust maar gewoon op het land, op de boerderij, op de vissersboot, bij de bakker en de slager. Als fietsers is de kans bijzonder groot dat we daarmee in contact komen.
 
St. Malo lig aan de noordkust en is de plaats waar veel veerdiensten uit Engeland aanmeren. Vol met Engelse toeristen die hier graag een aantal dagen spenderen. De oude binnenstad is in de tweede wereldoorlog volledig plat gebombardeerd maar is kort daarna prachtig opgebouwd met oude bouwmaterialen. De nauwe straatjes, de hoge stadsmuur en de grandeur van toen lijken onaangetast. Met de fiets rijden we door de met kinderkopjes geplaveide straten en snuiven de geuren op van de verschillende restaurantjes. De keuken kent Franse invloeden en invloeden van het aan de overkant van de zee liggende Groot Britannië. En natuurlijk vind je hier een grote variëteit aan zeeproducten. Genietend van witte wijn en kokkels kijken we op de kaart en bepalen we de route. Omdat we maar een week hebben besluiten we om de route op te delen in twee delen. Met de fiets van St Malo naar Rennes en daarna fietsen langs het beroemde kanaal Nantes-Brest.