!Fotografie

Avonturier en fotograaf Marco Meijerink trok door meer dan 86 landen. Zijn beelden worden gepubliceerd in de internationale media. Regelmatig is hij te horen op de radio en te zien op televisie en geeft hij vele lezingen over zijn avonturen.


reisfotografie ! expeditiefotografie ! documentairefotografie !

 

 

IJsselmeertocht

Als Nederlander kan je er eigenlijk niet omheen. Sterker nog, je moet er omheen. Om het IJsselmeer, om de grote waterplas die Nederland verdeelt in twee gebieden. Waar het landschap aan de oost en westzijde veel op elkaar lijkt maar waar de cultuur en de bewoners wel wezenlijk anders is. 
Het is nog best wel koud als we vertrekken. We hebben de racefietsen mee genomen want deze tocht moet gaan om snelheid. Twee tasjes aan de drager met alleen een tandenborstel, een creditcard en een set schone kleding. Meer is het niet. Lekker licht en rijden maar. 
We rijden verrassend snel langs Amsterdam. Het landschap is heerlijk open en licht. Grote graslanden waar vee graast en goed uitzicht op het volgend dorpje met altijd een karakteristieke kerktoren. Mooi, herkenbaar. Op de Afsluitdijk haken we aan bij een groepje renners en de snelheid schiet omhoog naar 48 km/h. Eenmaal de dijk af draaien we vol in de wind en buffelen we naar Makkum, Hindelopen, Stavoren. Plaatsjes waar we altijd eens naar toe wilden maar er nooit van is gekomen wanneer we in de auto zitten. Op de fiets is dat anders. Waar we tijdnes de hectiek van het dagelijks leven langs rijden wordt op de fiets het doel. En dat is mooi, dat voelt goed. Uitwaaien in Noord Holland en Friesland. Heerlijk, je kan je geen beter weekend wensen.